Thijm Handgel

Vorige Artikel 15 van 16 Volgende

Wapiti Thijm Handgel 150 ml

Natuurlijke thijmolie tegen bacteriën.

Natuurlijke, droge reiniging van de handen zonder giftige stoffen.

Tijm, thymus vulgairis, is een kruid waar veel goede eigenschappen over beschreven zijn waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Zo wordt het kruid tijm antibacteriële, schimmelwerende en ontsmettende eigenschappen toegedicht en is daarmee een van de beschermende supersterren van de natuur.

De sleutel tot het succes van tijm zit hem in de etherische olie. De belangrijkste verbinding is thymol, dat vaak als ontsmettingsmiddel wordt gebruikt in ziekenhuizen en bij mondspoelingen wordt ingezet. Als kruid is tijm nog sterker door de synergie tussen de verschillende bestanddelen.

Ontsmetten
Thymus is waarschijnlijk afkomstig van het Griekse woord voor ontsmetten, vermoedelijk door het gebruik van tijm als wierook en ontsmettingsmiddel. Er wordt ook verwezen naar het Griekse woord thumus wat dan weer ‘moed’ betekent. In de symbolische taal der bloemen is tijm het kruid van de activiteit en moed, dankzij het drukke bezoek van bijen en vlinders wanneer tijm in bloei staat.

Wapiti Thijm Handgel brengt men in een dun laagje aan op de handen. Daarna goed verdelen en insmeren. De handen zijn dan schoon en de gel vervluchtigd snel. Men heeft geen water of handdoek nodig.

© 2017 - 2020 CBD-Natuurproducten-Roermond Officiële website | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel